Borstvoedingscentrum Memmemolke is gesloten tot 22 augustus
Vervanger: Lactatiekundige Friesland - Borstvoedingpraktijk Karine Akkermans

Even Voorstellen

   

 

                      

   

Marije Bosma

 

      

Mirjam Smit

Lactatiekundige IBCLC

 

       

Borstvoedingscoach

 

Ik ben lactatiekundige, verpleegkundige jeugdgezondheidszorg en draagconsulent.

   

Ik werk voor Memmemolke als borstvoedingscoach en daarnaast ben ik werkzaam in de kraamzorg.

Sinds 2004 werk ik als verpleegkundige jeugdgezondheidszorg en sinds 2012 als lactatiekundige.

 

 

Het begeleiden van borstvoeding is altijd mijn passie geweest en ik heb ondertussen al veel gezinnen kunnen adviseren en begeleiden omtrent borstvoeding.

 

Altijd al fascineert het me: hoe het in z'n werk gaat: dat je borst bijna als vanzelf melk maakt en dat een kleine baby zelf weet wat hij moet doen om melk te krijgen.

 

 

Zelf heb ik 4 kinderen die ik langere tijd zelf heb kunnen voeden. Daar ben ik heel blij mee en dat gun ik iedereen die graag borstvoeding wil geven.

 

Als borstvoeding geven niet loopt zoals je had gehoopt, help ik daarbij graag. Ook als je geen borstvoeding wilt geven of wilt stoppen met borstvoeding kun je bij mij terecht.

 

 

De behoeft om nog meer verdieping te krijgen in mijn kennis over borstvoeding is steeds groter geworden, daarom heb ik in 2019 de opleiding tot borstvoedingscoach gedaan bij “Baby en Borst in Almere.

 

De titel IBCLC betekent = International Board Certified Lactation Consultant. Wat inhoudt dat ik iedere vijf jaar moet hercertificeren.

 

 

Ik heb daar heel veel bijgeleerd en om mijn kennis up to date te houden ben ik lid van de VSBB en volg daar regelmatig scholingen.

 

Ik sta ingeschreven bij de Nederlandse vereniging voor lactatiekundigen. Sommige verzekeraars stellen dit als eis voor vergoeding.

 

Borstvoedingscoach is een betrekkelijk nieuw beroep in Nederland. Als borstvoedingscoach werk je met de gezonde moeder en de gezonde baby.

   

Mocht tijdens een consult van mij blijken dat er toch een lactatiekundig consult nodig is dan zal ik, in overleg met jou, Marije inschakelen. Dit kan dan tegen de meerprijs van de lactatiekundige.

Een consult door een borstvoedingscoach wordt niet vergoed door de zorgverzekering maar is goedkoper dan een lactatiekundig consult. Daarom perfect voor de smalle beurs of als je niet aanvullend verzekerd bent voor een lactatiekundig consult.

 

We vinden het belangrijk dat iedereen die tegen problemen met borstvoeding aanloopt, hulp moet kunnen inschakelen.

Schroom niet om contact op te nemen, wat je financiële situatie ook is. We komen er vast wel uit.