Even Voorstellen

Mijn naam is Marije Bosma.


Ik werk meer dan tien jaar als verpleegkundige bij de jeugdgezondheidszorg en heb daardoor veel ervaring in de begeleiding bij borstvoeding.


Altijd al fascineert het me: hoe het in z'n werk gaat: dat je borst bijna als vanzelf melk maakt en dat een kleine baby zelf weet wat hij moet doen om melk te krijgen.


In 2012 heb ik de titel lactatiekundige IBCLC behaald en ben daarna gestart met mijn eigen praktijk. En begeleidt mensen van daaruit bij het geven van borstvoeding. Hiernaast werk ik ook nog twee dagen als verpleegkundige jeugdgezondheidszorg.


Ik vind het jammer dat niet alle moeders als vanzelfsprekend borstvoeding geven. Nu kan ik (nog steeds gefascineerd) moeders helpen die dat graag willen. Desondanks probeer ik niet een 'borstvoedingsfreak' of 'borstvoedingsmaffia' te zijn. Ook als je geen borstvoeding wilt geven of wilt stoppen met borstvoeding dan kun je bij mij terecht.


De titel IBCLC betekent = International Board Certified Lactation Consultant. Wat inhoudt dat ik iedere vijf jaar moet hercertificeren.


Ik sta ingeschreven bij de Nederlandse vereniging voor lactatiekundigen. Sommige verzekeraars stellen dit als eis voor vergoeding.


Groet van Marije Bosma.