Verhuur Aanschuifbedje

Samen slapen

Ben je op zoek naar een veilige manier om je baby bij je te laten slapen? Een aanschuifbedje is dan een mooie en veilige oplossing.
Een aanschuifbedje is een wieg met een open zijde waarbij het matras van het bedje tegen jouw matras geschoven wordt. Op die manier slaapt je kindje in een eigen bedje, maar wel binnen jouw handbereik en op jouw ooghoogte.

 

 

 

Huren: praktisch, voordelig en duurzaam

Bij Borstvoedingscentrum Memmemolke kun je een aanschuifbedje huren. Dit is praktisch, want als je kindje uit het bedje is gegroeid, breng je het bedje simpelweg terug. Ook is het voordelig, omdat de meeste kindjes slechts zo’n vier tot zes maanden in het aanschuifbedje slapen, is het kopen van een stevig aanschuifbedje al snel twee tot twee-en-half keer duurder dan huren. Tot slot werk je mee aan een duurzamere wereld: door een aanschuifbedje te huren hoeven minder nieuwe aanschuifbedje te worden gemaakt.

 

 

Huurperiode

De huurperiode is afhankelijk van hoelang van te voren je het aanschuifbedje in huis wilt hebben en hoe lang je kindje erin slaapt. De meeste kindjes passen zo’n vijf tot zeven maanden in het aanschuifbedje. De minimale huurperiode bedraagt twee maanden. De huurperiode wordt naar boven afgerond op halve maanden. 

 

 

Levering

Afhalen: Op afspraak bij Borstvoedingscentrum Memmemolke in Burgum.

Bezorgen: Binnen 30 km. rondom Burgum is het mogelijk om het bedje aan huis te laten leveren. Na de huurperiode halen we het bedje weer bij je op.

De kosten hiervoor bedragen € 25,- voor het bezorgen (incl. ophalen) binnen 30 km.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Waarom zou je je kindje in een aanschuifbedje laten slapen?

Wanneer je kindje is geboren wordt rooming-in geadviseerd. Bij rooming-in slaapt je kindje gedurende de eerste maanden na de geboorte op de slaapkamer van de moeder of ouders. Dat helpt om de borstvoeding goed op gang te brengen en je kunt snel op je kindje reageren als het je nodig heeft. Ook voelt je kindje jouw aanwezigheid waardoor het zich veilig en geborgen voelt. Bovendien vinden veel ouders het zelf prettig om het kindje de eerste maanden in de eigen slaapkamer te laten slapen. Het voelt goed om je kindje dicht bij je te hebben, je kunt het goed in de gaten houden en het is ook wel zo prettig om voor de nachtvoedingen je slaapkamer niet uit te hoeven.

Er zijn verschillende vormen van rooming-in. Je kunt ervoor kiezen het kindje in een eigen wiegje naast je bed te laten slapen, bij je in bed (onder bepaalde voorwaarden) of in een aanschuifbedje. Deze laatste twee zijn beide vormen van co-sleepen. Samen in bed is knus en handig, je hoeft immers je bed niet uit om je kindje op te pakken als dat nodig is. Je kindje vindt het heerlijk om zo dichtbij jullie te liggen. Het voelt jullie warmte, ademhaling en weet zich geborgen. Het is belangrijk dat je zelf geen slaapmedicatie gebruikt, geen alcohol, dat je kindje niet onder je dekbed of kussen kan raken of uit bed kan rollen. Soms vinden ouders het een veiliger idee hun kindje in een wieg (naast hun bed) te leggen. Je moet dan wel je bed uit om bij je kindje te kunnen. Ook je kindje voelt jouw aanwezigheid minder dan wanneer het bij je in bed ligt. Een aanschuifbedje combineert het veilige van een wiegje met het knusse en handige van het samen slapen in een bed. Je kindje ligt in zijn eigen bedje, dat je tegen je eigen matras aan kunt schuiven. Op die manier kun je je kindje aankijken en aanraken terwijl je in bed ligt, het heel makkelijk bij je nemen om te voeden en het troosten zonder je bed uit te hoeven.

 

Veilig en compact

Onze aanschuifbedjes zijn van het merk Troll. Troll maakt stevige, veilige aanschuifbedjes die voldoen aan Europese veiligheidsnormen.

Door de voordelige afmetingen passen ze in de meeste slaapkamers. Daarnaast kun je er in een oogwenk ook een wieg van maken. Erg handig als je je kindje niet in een half-open wieg wilt laten slapen als jij niet in de kamer bent en wel zo veilig als je het bedje even wilt verschuiven om bijvoorbeeld je bed te verschonen.

        

 

Productinformatie

Wij verhuren aanschuifbedjes van het merk Troll. Dit aanschuifbedje voldoet aan de Europese veiligheidsnormen (EN 1130:1996).

  • Afmetingen van het frame: 102b x 49d x 71h (laagste stand)/ 94h (hoogste stand)
  • Hoogte matras: in hoogte verstelbaar van 43 tot 67 cm
  • Matrasmaat: 40 x 90 x 5
  • Materiaal: massief berkenhout (28 mm) en 4 kunststof wieltjes met remsysteem
  • Kleur: wit of berken (afhankelijk van beschikbaarheid)
  • Te gebruiken als aanschuifbedje, wiegje en bankje

Hoe gebruik je het Troll aanschuifbedje?

Het gebruik van ons aanschuifbedje is heel eenvoudig. Eerst meet je de hoogte van je eigen bed tot aan de bovenkant van je eigen matras. Daar stel je vervolgens de hoogte van het bedje op af. Je hoogte van de bovenkant van het wiegmatras kan versteld worden van 42 tot 70 cm. Je rijdt hem naast je eigen bed, zet de wieltjes vast met het remsysteem en je kindje kan slapen als een roosje! Zorg er altijd voor dat jouw matras goed aansluit op het matras van je kindje. Dit om te voorkomen dat je kindje ertussen rolt.

 

Het aanschuifbedje als wieg

Onze aanschuifbedjes kunnen op een eenvoudige manier ook gebruikt worden als wieg. Dit kan handig zijn als je jullie eigen bed wilt verschonen of als je jouw kindje niet in een half-open bedje wilt laten slapen als je zelf niet in de kamer bent. Om het aanschuifbedje te gebruiken als wieg schuif je de zijkant van het aanschuifbedje omhoog en klik je hem vast in de houder aan de onderkant van de bedbodem. Deze klapt vanzelf uit als je de zijkant omhoog schuift.